From something old to something new!

From something old to something new!

Daar zit ik dan, gezellig op de bank met mijn lieve schoonmoeder. Ze vindt het helemaal te gek hoe ik bezig kan zijn met het maken van een sieraad. Vol trots laat ik haar altijd mijn nieuwste creaties zien en vertel ik haar over alle ins & outs. Ik sta er soms zelfs namelijk van te kijken. Met iets wat heel lastig is kan ik zo klaar mee zijn en sommige makkelijke dingen kunnen mij tot in de treurigheid irriteren. Gelukkig heb ik een doorzettingsvermogen en is het vaak een mooi moment om mijn geduld op de proef te stellen.

‘Zonder enige twijfel dring ik haar aan hem de volgende keer mee te nemen’

Nog niet zo lang geleden vroeg Jelly mij ‘Kind ik heb een sieraad met zulke mooie kralen maar valt hij bijna uit elkaar’. Zonder enige twijfel dring ik haar aan hem de volgende keer mee te nemen zodat ik er weer iets moois van kan maken, ‘Zo gepiept’ laat ik haar weten.

Zo gezegd, zo gedaan. Een aantal weken later zit ze, samen met mijn schoonvader, bij ons op de bank. Terwijl zij samen met mijn vriend naar de televisie kijken begin ik aan dit project. Ze had me verteld dat het prachtige zwarte parels waren. In het schattige winkeltje bij ons in Apeldoorn, Uniek in kralen, had ik al wat extra spullen gekocht waarvan ik dacht dat ik die wel goed zou kunnen gebruiken. Zo had ik voor deze armband super mooie glasparels gevonden. Roze. Past er perfect bij.

‘Kind, je bent geweldig!’

Ik weet niet hoe het komt, maar soms weet je gewoon precies hoe je iets wilt aanpakken. Dat was bij mij nu ook het geval. Binnen een half uur had ik een prachtige op maat gemaakte sieraad, een armband. Ik was zelf zo lekker bezig dat het mogelijk was om een bijpassend setje oorbellen te maken. ‘Kijk eens Jelly, from something old to something new!’. Gelukkig was ik niet als enige enthousiast en vond Jelly haar nieuwe sieraden setje ook fantastisch. ‘Kind, je bent geweldig!’.

Armband met oorbellen

Heb jij ook zo’n hobby waarin je je helemaal kunt uitleven? En is dat iets waarvan je het gewoon thuis kunt doen zoals ik of moet je het echt buiten huis doen? En is jouw hobby net zo kneuterig als die van mij of ben jij een echte daredevil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *