Ik kom er niet meer onderuit!

Geen tijd om te acclimatiseren

Ben je net lekker terug van vakantie en zit je op kantoor te acclimatiseren wordt je in eens gebeld. Onbekend nummer. ‘Goedenmiddag?, als ik het nummer niet ken zeg ik mijn naam niet, ‘Goedemiddag u spreekt met … van het Gelre Ziekenhuis’. Meteen begint mijn hart te bonken. Wat is er aan de hand. ‘We bellen u i.v.m. uw geplande operatie voor de keelamandelen, deze staat gepland voor 11-09’. ‘Oh’ breng ik alleen maar uit en even ben ik stil. Stiekem ben ik eigenlijk opzoek naar een excuus want ik had natuurlijk niet voor niets zelf nog niet gebeld. Jelle zegt dat het juist goed is, lekker snel zodat ik niet kan nadenken. Ik besluit om er maar gewoon mee akkoord te gaan. Ik kom er niet meer onderuit, ze gaan er eindelijk uit!

Angst

Ik zie er al maanden tegenop. Ik weet dat er veel ergere dingen in de wereld bestaan, dat er mensen zijn die het veel zwaarder hebben, maar ik kan niets aan mijn angst doen. Die is er nu eenmaal. Het ziekenhuis, de naalden, de narcose, wakker worden met in eens pijn in je keel. Het is allemaal nieuw voor mij. En als ik de controle niet zelf heb, word ik gewoon wat panisch. En dan heb ik ook al 8 maanden geen last gehad van ontstoken keelamandelen, zul je altijd net zien.

Planning

Toen ze belde was het nog 10 dagen, inmiddels nog een week. Donderdag heb ik nog een gesprek in het ziekenhuis. Ik weet dat ik nog vragen had, maar weet ze van schrik niet meer. Ik denk dat ik het allemaal maar gewoon over me heen laat komen. Ik mag kalmeringstabletten nemen van te voren wat ik erg fijn vind. Jelle kan mijn werk overnemen, maar hoop dat ik me snel genoeg fit voel om zelf te werken. Dat kan ik ten slotte gewoon vanuit bed. Er moeten nog wel veel ijsjes gekocht worden, want dat is waar ik de komende tijd op zal teren 😉

Heb jij ook je keelamandelen weg laten halen? Zoja, heb je nog tips voor me? Wat wel eten, wat absoluut niet? Weet in ieder geval dat ik voorlopig moet wachten met friet, dus dat heb ik gisteren nog even gegeten? Ik zou je tips graag ontvangen, wellicht helpt het mij nog wat te ontspannen.

-x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *