Paaldansen

Lekker hangen in de paal

Vroeger in de kroeg hing ik al met een paar drankjes te veel op in de paal. Ik bakte er toen natuurlijk niks van al zag het er voor velen misschien spectaculair uit. Ik rende op die paal af, gaf een swing en voor ik het wist hing ik op de kop. En dan nog proberen om een soort van sierlijk naar beneden te glijden om vervolgens duizelig met een glimlach weg te lopen. Ja, ik ken aardig van dat soort momentjes

Sport

Paaldansen werd op eens als sport toch wel een hype. Dit was voor mij natuurlijk geweldig want ik wilde niets liever. Ik ben een lange tijd opzoek geweest naar een leuke plek waar ik dit kon doen. Ik bedoel ik woon in Apeldoorn dus het is niet zo dat er hier op iedere hoek een bruisende hippe tent zit met die mogelijkheid. Uiteindelijk vond ik een dansschool. Toen ik mij wilde inschrijven zag ik net een bericht dat ze er mee gingen stoppen, heb ik weer. Gelukkig duurde het niet lang voor ik iemand tegen kwam die mij vertelde dat ze bij de club Pelikaan ook paaldans lessen geven. Je hoeft dan geen lid te zijn van de sportschool. Ideaal. Ik ben meteen een proefles gaan volgen. De dames waren echt super leuk en gezellig. Ik wist het meteen, ik heb mijn plek gevonden.

Beginners Cursus

Ik begon met de beginners cursus. En dan denk je ‘ooh het is voor beginners’, maar valt dat even tegen. In de eerste les mocht ik meteen de ‘Crusifix’ doen. Op de kop de paal in, armen naar beneden, benen goed klemmen en dan je handen los. Nou ik kan je vertellen, dan moet je wel even over een puntje heen hoor. Maar ik wilde dit dus ik moest en zou het doen. Twee seconden mijn handen los en gauw weer vast. Doodeng. Uiteindelijk kreeg ik de smaak goed te pakken en ging ik als een speer. Je merkt meteen dat wanneer de techniek goed aangeleerd is je veel gemakkelijker in die paal komt. In vier weken had ik de beginners cursus afgerond.

Een eigen paal

Ik vond dat het hoog tijd werd voor een eigen paal. 1 x in de week paaldansen is gewoonweg niet genoeg. Ik wil thuis ook lekker kunnen trainen. Het duurde helaas erg lang voor ik mijn paal kreeg en toen ik hem eindelijk had bleek er ook een fout te zijn gemaakt. Dus hij moest weer terug. Heb ik weer. Uiteindelijk heb ik gelukkig wel de juiste gekregen. Ik heb een witte paal van Pole Fitness. Ik heb gekozen voor één met extra grip. Ik kan hem statisch of meedraaiend gebruiken. In gebruik zit daarin een wereld van verschil in. Mocht je er zelf over na zitten denken om een paal te kopen vraag dan eens rond wie er één heeft en of je die mag proberen. Het is altijd fijn om van te voren te testen zodat je weet waarin je gaat hangen.

Vorderingen volgen

Helaas heb ik al 12 weken niet kunnen trainen. Toen ik de juiste paal net binnen kreeg ging ik voor twee maanden op vakantie, wat natuurlijk geen straf is, en daarna meteen een operatie waar ik eigenlijk nog van aan het herstellen ben. Ben benieuwd wat er nog allemaal in zit. Vanavond had ik weer les en ben er toch heen gegaan. Op de kop hangen lukte wel maar was niet erg fijn. Er kwam nog te veel druk op mijn keel. Uiteindelijk lekker wat draaien geprobeerd. Op mijn Instragram account kunnen jullie mijn vorderingen volgen. Die gebruik ik namelijk voornamelijk voor mijn sportdoeleinden. Ik za jullie hier nog even een voorproefje geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-x-
Marit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *