Ballz

Ballz!

Ballz is een videogame, simpel maar verslavend, dat je op je telefoon of tablet kunt spelen. Het is gratis te downloaden voor zowel Iphone als Android gebruikers.

Wat is het doel van het spel?

Het spel is eigenlijk heel simpel. Het doel is om de bal te richten op de blokken in het veld. Op die blokken staat een getal, dit getal staat voor het aantal keer dat het geraakt moet worden voordat het blok verdwijnt. Soms zie je in het veld een wit balletje. Deze moet je verzamelen. Deze balletjes komen dan bij de reeks die afgevuurd worden.

Dus heb je 6 balletjes verzamelt en je ziet een vierkant blok met het getal 4 dan weet je zeker dat je die in 1 ronde kunt wegspelen. Hoe meer balletjes je verzamelt, hoe groter de getallen op de vierkante blokken. Na iedere ronde komen de blokken een niveau omlaag. Krijg je ze niet op tijd weg gespeeld dan ben je af en kun je weer opnieuw beginnen. Mocht je nu al veel balletjes verzameld hebben en zit je bijvoorbeeld al bij 200, dan kun je er voor kiezen om nog een kans te krijgen al moet je daar dan wel even een reclame voor bekijken.

In het spel komen ook nog groene cirkels voor. Deze kun je ook sparen. Mocht je genoeg gespaard hebben dan kun je leuke andere gekleurde balletjes vrijspelen. En dat is het wel zo’n beetje. De kunst is natuurlijk om zo goed mogelijk te mikken dat je zoveel mogelijk blokken weg kunt spelen.

Tip: wanneer je in het spel veel balletjes verzameld hebt duurt het het wachten soms lang. Je kunt dan rechts bovenin op een verschenen bliksem icoontje drukken, dit versnelt het spel.

Wat is hier nou zo verslavend aan?

Het is een heel makkelijk spelletje. Dat doet vaak al een hoop omdat je er niet bij na hoeft te denken, je kunt gewoon lekker doen. Als je bijvoorbeeld s’avonds op de bank hangt voor de televisie of weer eens een lange sessie op het toilet hebt 😉 Je zult alleen wel zien dat het soms lastiger is dan je denkt. Het mikken vraagt om enige precisie en als je dus net fout zit kan je daar last van hebben. Ik heb het spel via een vriendin leren kennen. Wij zijn altijd erg competitief naar elkaar toe en ik kan het dan dus ook niet hebben dat ik haar score nog niet verbeterd heb. Mijn beste tot nu toe is 434 en haar beste is 447… grrrr hahaha.

Ken je het spel? Wat vindt jij ervan, vindt je het ook een leuk spel of juist helemaal niet? En ken jij nog andere leuke apps die ik moet ontdekken?

-x-

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *