Doelen stellen!

Ken je dat, die winterdip?

Ik wel en ik heb er ook altijd echt last van. Ik houd niet van de donkere dagen, ik houd niet van het koude natte weer en over alles hangt zo’n deprimerende laag. Nu ligt dat laatste voornamelijk aan mezelf natuurlijk. Tijdens de winter kan ik uren lang op de bank liggen met mijn telefoon terwijl ik een spelletje speel en kijk naar een serie. Echt verslavend gewoon!

Tijd voor verandering

Nu het 1 mei is en alles weer mooi groen is is het tijd voor verandering. Geen gejammer meer, geen gezeur en geen lui gedoe. Als 31 jarige zelfstandige wil ik nog meer uit mijn dag kunnen halen en ik weet dat dat er makkelijk inzit. Maar hoe ga ik dit aanpakken? Hoe kom ik los van mijn verslavingen en hoe activeer ik mezelf weer om echt aan de slag te gaan?

‘Doelen moeten haalbaar zijn’

Gelukkig heb ik nog wel wat kennis in mijn hoofd zitten van mijn schoolperiode. Ik heb tenslotte SPW gedaan en daar leer je alles over persoonlijke doelen en hoe je ze moet nastreven. De kunst is om niet te veel doelen te stellen. Ook moeten de doelen haalbaar zijn. En natuurlijk moeten de doelen meetbaar zijn. Het beste is om een paar lange termijn doelen te hebben en een paar korte termijn doelen. Nu zijn jullie vast nieuwsgierig geworden naar mijn doelen. Ik zal ze voor jullie op een rijtje zetten.

Mijn doelen

Lange termijn doelen:

  • Een nieuw en vast ritme opbouwen. Dit wil ik bereiken door mij te houden aan een slaapritme op de doordeweekse dagen. Naar bed om 00:00 uur en de wekker om 08:00 uur.
  • Een fit leven leiden. Dit wil ik bereiken door 5 x per week te gaan sporten. Ik deed dit een jaar geleden ook maar tijdens de winter werd het steeds minder en minder. Doordeweekse dagen zijn sportdagen.
  • Minder series kijken. Dit wil ik bereiken door een maximaal aan afleveringen aan mezelf op te leggen. In dit geval zijn dit er 7 per week. Dit zijn er nog steeds veel maar al veel minder dan ik deed ;).

Korte termijn doelen:

  • Cursus Adobe Illustrator afronden. Ik doe een online cursus maar laat er altijd wat tussen komen. Ik heb nu als doel gezet dat deze voor 1 juni klaar moet zijn.
  • Voorbereiden op de stagiaire. Wij zullen binnen ons bedrijf een stagiaire gaan aannemen en die ik ga begeleiden. Om er zeker van te zijn dat ik hem of haar goed kan begeleiden wil ik mijzelf goed voorbereiden. De vacature daarvoor gaat per 1 juni de deur uit.

‘Ik wil mijn verslaving de baas zijn’

Ik hoop dat ik door mijn nieuwe doelen en de manier waarop ik daarmee om ga meer tijd zal hebben voor mijn blog. Want het liefst schrijf ik iedere dag iets, maar helaas kan ik er de tijd nu niet voor vinden of mijn verslaving wint het, maar ik wil vanaf nu mijn verslaving de baas zijn!

Terugkoppeling

Nu ik ook aan jullie mijn doelen heb laten zien moet ik natuurlijk ook een moment van terugkoppeling hebben. Dus laten we afspreken dat ik op 1 juni weer een blog schrijf om te kijken welke doelen ik behaald heb en welke niet. Welke moeten of kunnen worden bijgeschaafd en of er ruimte is voor nog een nieuw doel.

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *