Foto’s kwijt!

Mijn Foto’s

Ken je dat? Je hebt al je foto’s op een harde schijf staan omdat je denkt dat ze daar veilig zijn. Je kunt ze altijd terug halen en hebt er inmiddels zo’n tien jaar op staan. En dan is daar het moment waarop je denkt laat ik eens een mooi foto album maken bij fotofabriek. Je pakt die harde schijf erbij om te beginnen. Tenminste dat was mijn plan, maar helaas zat er iets flink tegen.

‘En dan komt het zware gedeelte waar je de hele tijd tegenop ziet’

Harde schijf

Wat blijkt nou? Een harde schijf kan toch echt stuk gaan en met als gevolg dat veel van je foto’s beschadigd zijn. Dit had ik dus. Met veel verdriet liet ik manlief de foto’s van de schijf afhalen en proberen alles zo veel mogelijk te herstellen. En dan komt het zware gedeelte waar je de hele tijd tegenop ziet. Tussen al die foto’s op zoek gaan naar alles wat nog bruikbaar is. In mijn geval waren dat er 7000. Manlief heeft nog vaak aan mijn hoofd moeten zeuren voor ik dan eindelijk begon met uitzoeken. Er zat nog een hoop afval bij van het werk van hem wat ook niet echt meehielp. Gelukkig hielp hij ook een handje mee, want alleen alles uitzoeken zou echt een hel zijn.

‘Deze tip kon niet op een beter moment komen’

Adobe Lightroom is een uitkomst!

Toen ik eenmaal begonnen was poste ik een foto online waarop ik een aantal reacties kreeg. Twee vrienden van mij wezen mij op het programma van Adobe ‘Lightroom’. Ik kende het programma zelf nog niet. Vanwege ons werk hebben wij een abonnement op Adobe dus ik kon het gelukkig meteen downloaden. En hoe hemels was dat! Gewoon al je foto’s importeren en het programma sorteert meteen alles op data ( mits de meta informatie bekend is) en zet alles dus meteen in mapjes. Ik was zo blij als een klein kind. Deze tip kon niet op een beter moment komen. Dat scheelde mij zo veel uur van uitzoeken. Nu hoef ik alleen nog maar de kapotte foto’s eruit te halen en kan ik eindelijk beginnen met het maken van mooie fotoboeken.

Per Jaar

Ik zat er zelf aan te denken om fotoboeken te maken per jaar. Aangezien wij al bijna 12 jaar samen zijn is dat een behoorlijke klus. Heb jij al ervaring in het maken van fotoboeken? Heb jij ze ook per jaar gemaakt? Of echt per vakantie? Of heb je ze misschien gemaakt van bepaalde momenten? Wil je het mij laten weten? Wellicht heb je nog leuke of handige tips voor mij. Mijn tip: Zorg altijd voor een goede backup!

-x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *