Bullet Journal

Bullet Journal

Ok, ik weet dat ik in veel dingen een laatbloeier ben, maar ik heb het fenomeen Bullet Journal ontdekt. Nu vraag je je misschien net als ik af ‘Wat is een Bullet Journal en wat kun je ermee?’, daar zal ik jullie vandaag meer over vertellen.

Wat is het?

Ryder Carroll vond dat het tijd was om in deze digitale wereld rust en orde te creëren en bedacht deze vorm van agenda. Buiten het feit om dat het een agenda is, is het ook een notitie boekje en een dagboek.

Het boekje waarin je alles opschrijft heeft gestipte pagina’s. Je kunt in je BuJo ( afgekort van Bullet Journal) alles bijhouden wat jij nodig vindt om nog eens terug te vinden. Zo kun je een planning maken voor een jaar, maand en week. Daarbij kun je gemakkelijk doelen stellen en controleren, boodschappenlijstjes maken, agenda punten noteren, ideeën opschrijven echt je kunt het zo gek maken als je wilt.

‘Doodles zijn leuke kleine tekeningen’

Ryder heeft zijn bujo zelf altijd netjes en strak gebruikt. Echt zoals een man dit zou doen. Maar tegenwoordig zijn er zo veel mensen die zich hier mee bezig houden dat er prachtige doodles bij gekomen zijn. Doodles? Wat is dat nu weer hoor ik je denken. Doodles zijn leuke kleine tekeningen. Zoals een vliegtuigje als je op reis gaat.

Uiteraard zijn uitgevers hier slim op ingegaan en kun je tegenwoordig prachtige boekjes vinden met leuke prints. Zo heeft die van mij een kaft met ananasjes.

Waarom ik ben begonnen aan een Bullet Journal

Ik ben een creatief persoon die altijd ergens mee bezig moet zijn. Maar ik ben ook een heel chaotisch persoon en zo had ik altijd wel een agenda maar ik gebruikte hem maar voor de helft van de tijd. Een bujo is een agenda waar je zelf actief mee bezig moet zijn, je maakt hem tenslotte zelf. Omdat ik het dus heel leuk vind om er mee bezig te zijn helpt het goed in mijn persoonlijke ontwikkelingen.

Ik heb bijvoorbeeld een ‘habbit tracker’. Dit is een log waarin ik bij houd wat ik allemaal als gewoonte moet hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan het nemen van vitamines, een blog schrijven, flossen etc. Ik heb een tekening gemaakt waarbij ik iedere dag een vakje in moet kleuren als ik mij aan de gewoonte gehouden heb. En als ik het niet in kan kleuren dan confronteer ik mijzelf met mijn gedrag, of eigenlijk, mijn niet getoonde gedrag.

‘Ik ben een vrouw dus meestal zijn het de hormonen’

Maar ik doe er nog veel meer mee. Ik heb twee pagina’s in de maand die ik gebruik voor blog ideetjes. Ik heb deze maand bijvoorbeeld een pagina met koffers waarin ik mijn paklijst opmaak en ik heb een ‘mood tracker’ waar ik mijn gevoel in bij houd. Zo kan ik kijken of ik last heb van de hormonen of er is natuurlijk een andere reden waardoor ik een dagje down ben, maar ik ben een vrouw dus meestal zijn het de hormonen 😉

Zelf ook beginnen met een Bullet Journal?

Mocht je nu zelf ook razend enthusiast zijn geworden, dan kun je natuurlijk zelf ook een boekje kopen. Ik heb zelf een boekje van het merk MUS. Ik zou er zelf voor kiezen om volgend jaar een boekje te kopen met andere soort pagina’s. Dit zijn pagina’s die de stift soms laat uitlopen en je ziet de penafdrukken door de pagina heen.

Ik gebruik zelf een fineliner en kalligrafie pennen. Om kleur aan te brengen gebruik ik deze maand de stiften van Stabilo. En mocht je inspiratie willen dan raad ik je aan om op internet lekker rond te neuzen. Zelf kijk ik graag naar de video’s van Amanda Lee Youtube kanaal.

Mijn Bullet Journal in plaatjes

The start of June         Maand overzicht          Mood tracker en Habit tracker

-x-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *