Tech Talk: Sonus Island

Onlangs zag ik in de app store een app van de dag. Deze heette Sonus Island. Sonus Island is een app om mee te ontspannen. Zo kun je een moment van rust nemen om op je ademhalen te letten, je kunt luisteren naar geluiden die op of rond het eiland te horen zijn en er zijn drie meditaties die je kunt volgen.

App inhoud

Wanneer je de app opent zie je een ‘eiland’. Op dit eiland zijn een aantal ‘plekken’ aangeduid. Zo heb je bijvoorbeeld onderwater geluiden, oerwoud geluiden, strand geluiden etc. Bij sommige van deze plekken kun je een moment van rust nemen en gewoon even stil te staan in het moment terwijl je luistert naar het gekozen thema. Bij de één kun je een minuut lang op je ademhaling letten en bij andere kun je een meditatie volgen. Je hebt een meditatie van 10 minuten, 20 minuten en je kunt er één kiezen met een open einde.

‘Het is een wonder, maar ik val binnen 20 minuten in slaap’

Waarom je deze app moet hebben

Serieus, ik heb slaapproblemen. Al vanaf kinds af aan slaap ik slecht en wordt ik veel wakker. Vooral het inslapen is bij mij een probleem omdat mijn lichaam te weinig melatonine aanmaakt. Ik gebruik deze app nu ongeveer 1,5 week. Iedere keer wanneer ik de meditatie gebruik van 20 minuten gericht op het slapen gaan val ik binnen 20 minuten in slaap, IK VAL BINNEN 20 MINUTEN IN SLAAP. Echt waar het is zo’n wonder. Normaal heb ik daar minimaal 1,5 uur voor nodig. Er is echter ook een meditatie die je bijvoorbeeld weer even energie geeft als je midden op de dag een dipje hebt. De stem die je hoort is erg fijn om te horen. Heel zacht en rustig. En wil je deze app nu aan vrienden laten horen die geen Nederlands spreken? Dat kan hoor, hij is in 8 talen te verkrijgen. Wat ook erg handig is, is dat je het volume van de stem kunt aanpassen.

Allemaal leuk en aardig, maar wat zijn dan de minpunten?

De app is niet gratis. Nou, hij is gratis maar dan heb je alleen wat geluiden. Als je de hele ‘map’ wilt kopen kost dit 4,49 euro. Ik zelf zou de app meteen weer kopen omdat ik er dus echt baat bij heb, maar ik kan mij voorstellen dat het voor andere mensen misschien wat aan de dure kant is. Wat ik jammer vind aan de app is dat je niet overal dezelfde opties hebt. Je kunt niet overal voor een meditatie kiezen en dat terwijl sommige geluiden je misschien juist irriteren en je liever bij een andere ‘plek’ de meditatie keuze zou willen. Ook zou ik het zelf prettig vinden om meer verschillende meditaties te hebben. En als laatst maar heel minimaal, bij de onderwatergeluiden zou ik graag meer variatie willen horen zoals ook een dolfijn.

‘Van mij krijgt deze app 3.5 sterren!’

Overal

Ik zou zeker deze app aan andere laten zien en ze deze app aanraden. Al is het alleen al om die ene meditatie die mij zo goed helpt. De rustgevende geluiden zijn erg prettig als je gaat slapen en ook voor een moment om op de dag even te ontspannen en op te laden is het een fijne app. Daarbij weet ik zeker dat de makers van deze app zich zullen blijven ontwikkelen en zo de app nog beter te maken.
Van mij krijgt deze app 3.5 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *